La Comissió Xiquets de Valls, comissió participativa integrada per representants de la Colla Joves, la Colla Vella i l’Ajuntament de Valls, ha acordat un nou sistema de rondes vallenques per a les diades que se celebren a la plaça del Blat.

PUBLICITAT

El nou format de rondes s’aplicarà per primera vegada per la Festa Major de Sant Joan i s’utilitzarà també per a la resta d’actuacions a la plaça del Blat de Firagost, Diada Nacional i Santa Úrsula. La Nit de Completes mantindrà el seu format singular a l’antiga en la que les dues colles poden aixecar castells alhora.

El nou sistema de rondes preveu mantenir les tres rondes vallenques, però amb un nou funcionament intern per a cada ronda amb l’objectiu d’aconseguir una nova dinàmica de les colles evitant pauses excessivament llargues entre intents propis i permetent que el to idoni dels castellers i castelleres sigui l’òptim.

Com a conseqüència, es preveu que la diada sigui encara més interessant per al públic. S’afegeix amb el nou sistema una quarta ronda opcional per a la colla que no completi les tres construccions amb les tres rondes principals, però cal tenir en compte que aquesta quarta ronda no es podrà utilitzar si la colla ja té 

PUBLICITAT