Bon dia! Desperteu-vos que les campanes de Sant Joan fa estona que toquen i aquest és l’Infopòdcast de Valls d’aquest dimarts 11 de juny.

PUBLICITAT

Comencem el nostre capítol informatiu explicant-vos que Josep Rull ha estat escollit aquest dilluns a la tarda president del Parlament de Catalunya en el que suposa el tret de sortida de la quinzena legislatura catalana des de la restauració de la democràcia.

Rull ha hagut d’esperar a la segona votació per ser triat, després que en la primera cap dels candidats hagi aconseguit prou quòrum. En la segona, però, ha comptat amb els vots de Junts, ERC i CUP, en una votació que PP i Vox ja han anunciat que impugnaran davant del Tribunal Constitucional, perquè la mesa d’edat ha acceptat els vots delegats de Carles Puigdemont i Lluís Puig.

La nova Mesa del Parlament tindrà a la vallenca, Raquel Sans, d’ERC, de vicepresidenta primera. Pel que fa la vicepresidència segona serà per David Pérez del PSC.

La primera i segona secretaria seran per Glòria Freixa, de Junts, i Juli Fernández, d’ERC. Per la seva banda, la vallenca, Rosa Maria Ibarra, ostentarà la tercera secretaria en representació del PSC, mentre que la quarta s’ha escollit a la també socialista Judith Alcalà.

Un cop constituït el nou Parlament de Catalunya, el president Rull té un termini màxim de 10 dies hàbils per convocar un ple d’investidura per escollir un nou president de la Generalitat.

En l’àmbit de Participació, destaquem que la Teresa Tomàs, tècnica de l’àrea, va participar aquest dilluns en una de les sessions de la Setmana del Govern Obert impulsada per l’organització internacional Open Government Partnership.

En concret, va participar en una de les activitats organitzades per la Generalitat, sobre els casos d’ús de la Plataforma Decidim de municipis de totes les demarcacions.

Des de la Xarxa de Governs Oberts s’està proveint els ens locals de la plataforma “Decidim” com a infraestructura digital de participació comuna, al servei d’un model de participació de qualitat i de país.

Valls ja ha posat en pràctica la plataforma “Decidim” aquest 2024 amb el procés de participació dels pressupostos participatius, una plataforma de codi lliure que organitza en un sol espai totes les accions participatives que es realitzin al municipi. A més, permet també a les persones usuàries fer un seguiment i participar en les diferents fases del procés, garantint-ne la transparència.

I en esports, la Unió Esportiva Valls segueix amb la planificació de la plantilla de cara a la temporada 2024-2025 amb Àlex González a la banqueta. En les últimes hores, el davanter Sergi Folch ha anunciat la seva marxa a les seves xarxes socials.

Folch, que va aterrar l’estiu passat al Vilar cedit pel Gimnàstic de Tarragona, s’ha convertit en la segona baixa de la UE Valls després de la del central Pol Fernández. En la seva única temporada que ha lluït la samarreta blanc-i-vermella, el davanter reusenc ha anotat 11 gols.

Totes les previsions apunten que Folch es convertirà en jugador del CF Pobla de Mafumet, equip que serà entrenat per Manel Cazorla, tècnic amb qui ha coincidit a la capital de l’Alt Camp.

Fins al moment, la direcció esportiva de la UE Valls tracta de buscar un equip competitiu per afrontar amb garanties la Lliga Elit de la temporada que ve. Més detalls del nou projecte es coneixeran aquest divendres 14 de juny, data en què l’entitat ha convocat l’assemblea general ordinària de socis.

I això és tot per avui.  L’Infopòdcast Valls és una coproducció de Ràdio Ciutat de Valls i La Xarxa de Comunicació Local. Moltes gràcies per la seva atenció i fins demà.

PUBLICITAT