Encetem secció literària amb un llibre de divulgació científica. Parlem sobre els misteris de l’univers i donem resposta a grans preguntes de la humanitat sobre l’origen de l’univers, la naturalesa de la vida o el material del qual estan fetes les estrelles. Un viatge a través de l’espai que finalitza a la terra.

PUBLICITAT

Ciència i literatura es donen la mà per portar al públic general explicacions senzilles a preguntes complexes. Ho fem amb Joan Antoni Català, autor de “100 qüestions sobre l’Univers“, editat per Cossetània edicions, en una meravellosa edició il·lustrada.

 

Sobre l’autor, amb Cossetània Edicions

Joan Anton Català és nascut a Tarragona i pare de dues filles. La llum de les estrelles el va fascinar de ben petit, i la seva curiositat per entendre el comportament de la natura, des del món subatòmic fins a l’univers, l’ha acompanyat tota la vida. És màster en Astronomia i Astrofísica per la Universitat Internacional de València, i llicenciat en Ciències Químiques, en l’especialitat en Quàntica, per la Universitat de Barcelona. Mogut per la necessitat de compartir amb altres les meravelles del cosmos, és conferenciant assidu, col·laborador habitual dels mitjans de comunicació i autor de diversos llibres de divulgació científica. És membre de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona, Aster, i de l’Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix. Compta amb una llarga experiència directiva en el món de l’empresa, amb formació a l’IESE i a la Wharton Business School de la Universitat de Pennsilvània, i és pioner en la utilització de l’astronomia, com a element inspirador, dins l’àmbit de l’empresa. Se’l pot seguir a les xarxes socials, on opera sota el nom estelsiplanetes. Manté des de fa anys el blog de divulgació http://estelsiplanetes.blogspot.com.

PUBLICITAT