Un Ballet és una peça musical composta especialment per a ser interpretada a través de la dansa clàssica. També és el nom popular amb què es coneix la dansa clàssica en general i les seves coreografies.

PUBLICITAT

Tots els moviments de la dansa clàssica es descomponen en posicions amb una descripció molt acurada i estricta. Les posicions de cada part del cos, així com els braços, tenen un nom, que en ballet sol ser en francès.

Al llarg dels segles, es van començar a fer versions cada vegada més evolucionades i estructurades d’aquestes danses. Algunes agrupacions van esdevenir professionals i actuaven davant d’aristòcrates i burgesos de manera particular.

Avui dia, hi ha danses de ballet que perduren en el temps i que són molt conegudes com el Llac dels cignes, el Trencanous, Romeo i Julieta i Giselle.

Als JCA Cinemes de Valls reproduiran el ballet el Centenari de Bernstein en directe des del Royal Opera House de Londres, el dimarts que ve a un quart de nou.

PUBLICITAT