Els vallencs participen d’una tensa manifestació contra la detenció de Puigdemont

Més de 5.000 persones es van reunir diumenge al vespre davant de la Delegació de Govern a Tarragona, a la plaça imperial Tarraco, per reclamar l’alliberament dels polítics catalans. La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i l’euroordre contra la consellera Clara Ponsatí van despertar la indignació de milers que, en resposta, van llançar ous i tomàquets contra la delegació de Govern Espanyola.

PUBLICITAT

Els vallencs també van participar a aquesta manifestació. L’ANC i els CDR van convocar de forma unitària a la capital i un bon nombre de vallencs es van sumar a la convocatòria. La manifestació va finalitzar amb el tall a les carreteres A7, A27 i el peatge de l’A27, on es va dissoldre definitivament passades les 23h.

El CB Valls més a prop del Play Off d’ascens a LEB Plata

Partit decisiu del CBValls, contra el Club Bàsquet Igualada (67-63), qui va haver de mantenir el ritme fins al final per assegurar-se el triomf . La victòria vallenca acosta als de Francesc Canals als play-off de LEB Plata.

D’altra banda, en femení, el CB Valls lear també va sumar una victòria contra Santa Ignasi A (74-61). L’equip vol evitar els Play Off de descens i mantenir-se a primera catalana.

 

Renovació total del paviment de la piscina coberta del Fornàs

L’Ajuntament de Valls i el Patronat Municipal d’Esports treballen els últims detalls pel projecte de millora de les instal·lacions de la piscina coberta del Centre Esportiu Municipal del Fornàs. Una renovació que suposarà una inversió de 80.000 euros i es preveu executar al llarg d’aquest any.

Es tracta d’una superfície amb un recorregut de 27 anys i, per tant, necessita una renovació per seguir amb el bon funcionament. La regidora d’Urbanisme, Judit Fàbregas, ha dit que el pressupost que presentaven per aquest any 2018 anava destinat a diferents àmbits però que les inversions destinades als esports ha sigut la seva línia de govern.

 

S’obre un segon hort comunitari al Barri Antic de Valls

S’obre un segon hort comunitari al Barri Antic de Valls. Una iniciativa de Valls en Transició, Increïble Comestible, que pretén donar ús a un solar de la ciutat convertint-lo en un hort social obert per a tothom.

Es tracta d’un solar que es trobava en situació de desús com l’hort comunitari que es va iniciar a l’agost de l’any passat conegut com Quatre Cantons. Van iniciar el projecte fent una neteja per preparar el solar i poder realitzar activitats, i, després, dissenyar l’espai per poder fer horta i donar-li un ús social.

 

L’Ajuntament de Valls aposta per les votacions online

El procés de pressupostos participatius de Valls i l’eina d’identificació digital per a les votacions online, va ser un dels projectes del Congrés de Govern Digital Local celebrat els dies 22 i 23 de març a Barcelona. Durant el Congrés, el Cap de Sistemes d’Informació i Comunicacions de l’Ajuntament de Valls, Ricardo González, va formar part de la taula “Participació Ciutadana: com fer de la política quelcom més proper”.

Va presentar el procés de pressupostos participatius celebrat a finals de l’any passat i que, per primera vegada, va combinar el vot presencial amb el vot online. Aquest sistema d’identificació digital es podrà estendre a altres àmbits i iniciatives de participació, però també a tràmits que els ciutadans podran efectuar online.

 

Un total de 127 al·legacions per part de la CUP

La Crida per Valls-CUP ha presentat un total de 127 al·legacions a la proposta de pressupost pel 2018 feta per l’equip de govern municipal. Aquestes al·legacions pretenen redreçar la política aplicada i prioritzar les inversions per a polítiques socials i per a la construcció del Centre Cívic al Barri Antic.

En termes generals, el partit es vol adreçar al servei de les persones i als projectes socials. Aquestes propostes servirien per fomentar el centre històric i permetria incloure col·lectius que fins ara no compten amb un espai municipal.

 

350.000 euros per al projecte d’investigació arqueològica de la Muralla de Sant Antoni

Troben un arc de la Muralla de Sant Antoni del Segle XIV i una fossa que mai s’havia documentat en la intervenció arqueològica que va començar fa unes setmanes. Un projecte que ja porta uns anys en execució i que suposa una inversió de 350.000 euros.

Les intervencions arqueològiques a la Muralla de Sant Antoni forma part del projecte de recuperació de muralles i ja són quatre els estudis arqueològics que s’han realitzat en aquest indret. Es tracta d’un projecte que va sorgir dels tres estudis anteriors i que s’ultimarà el definitiu un cop tinguin les dades suficients.

PUBLICITAT