La Diada de Sant Jordi és una jornada molt especial per tot el conjunt dels Països Catalans. Pels ciutadans de Valls, l’any 2018 també va ser un dia diferent que tothom va poder aprofitar. Si bé la Diada no va tenir un flux constant de gent, ja que se celebrava en un dia laboral, la ciutat va mostrar un aspecte sorprenent des de l’inici fins al final del dia.

PUBLICITAT

Des de ben d’hora, les paradetes de llibres i roses ja inundaven tota la ciutat, tot i això l’epicentre es trobava com cada any al Pati i el carrer de la Cort. Els primers que van gaudir del dia van ser els més petits, els quals van recórrer les places de la mà dels seus professors. Prop de l’espai Ca Creus trobàvem l’Óscar Angosto, responsable de l’activitat planificada per l’entitat ‘El burro dels jocs’ i organitzada per l’Ajuntament de Valls. Així ens definia perquè la festa és tan important pels més petits de casa.

Recorrent els carrers ens trobàvem diferents parades d’alumnes d’escola que aprofitaven la Diada per aconseguir abaratir els costos dels seus viatges de final de curs. Els alumnes de 3r d’ESO del Col·legi Claret ens descrivien així perquè és tan important el dia de Sant Jordi.

Amb el mateix objectiu d’abaratir costos per futures sortides i activitats, un dels membres de l’Agrupament Escolta i Guia Verge de la Candela, Marc Veciana, ens explicava quin impacte té Sant Jordi al Cau de Valls.

Tot i ser una activitat plena de joves corrent amunt i avall, no ens hem d’oblidar que els més grans de la ciutat també tenen dret a gaudir d’un dia tant especial com Sant Jordi. Amb aquest objectiu ens reuníem amb Teresa Sarramià, treballadora de la residència Montserrat Cuadrada de Valls, perquè ens exposés la seva opinió.

Amb el mateix esperit solidari, la Cristina de la Creu Roja, ens rebia a la parada de l’entitat al Pati. Amb la Cristina vam esbrinar on anaven destinats els guanys de la Diada de Sant Jordi.

La presència dels voluntaris durant tota la jornada va ser aclaparadora. Diversos ciutadans van voler donar un cop de mà als llibreters per poder abastir el gran nombre de demandes. Un d’aquests casos és el de l’Aina Rodón, qui va voler destinar tots els seus esforços a donar un cop de mà a la Llibreria Roca.

Tot i això, no només els llibreters van tenir una jornada atrafegada. Les floristeries de la ciutat van viure una de les jornades més especials de tot l’any. Amb l’Ot Musté, responsable de la Jardineria Freixa, vam voler comprendre per què la Diada de Sant Jordi és tan especial per les floristeries.

Aprofitant que tenia un descans, vam reunir-nos amb la Júlia Secall, llibretera experimentada de la Llibreria Roca perquè ens expliqués com valorava la jornada i perquè ens donés el punt de vista sobre una Diada tant i tan atrafegada.

PUBLICITAT