Al primer #RCVALLSRETRO recordem la notícia de presentació de Ràdio Ciutat de Valls, tot just fa avui cinc anys.

PUBLICITAT

El 13 de febrer de 2018, Ràdio Ciutat de Valls començava oficialment la seva etapa com a ràdio pública de la ciutat. Una emissora que estava enfocada cap a la informació del dia a dia vallenc i amb una rellevància principal de les associacions i entitats que vulguin participar-hi. Tal com explicava el portaveu d’Esquerra Repúblicana, Jordi Cartanyà, la obertura naixa amb la voluntat de crear noves vies de comunicació de l’Ajuntament i noves plataformes on parlar de les iniciatives locals.

Ràdio Ciutat de Valls obre portes amb quatre eixos principals: la informació diària, les retransmissions en directe, la programació pròpia de les entitats, associacions i ràdioaficionats, i un programa contenidor cada divendres amb reflexió sobre l’actualitat local. L’aleshores regidor de Tecnologies de la Comunicació i Informació, Francesc Anguela, explicava el perquè d’una ràdio online, sense emissió en FM.

La ràdio doncs, apostava per diverses vessants, per tal de fer una cobertura el més àmplia possible. En resum, Quim Espinosa, director de Quimeras, l’empresa de gestió de la ràdio durant els primers vuit mesos d’emissió, explicava quin és l’encarrec que ha rebut l’equip de Ràdio Ciutat de Valls.

Així, Ràdio Ciutat de Valls començava a emetre en període de proves però amb l’equip de professionals format que li donaria cos fins que es faci la licitació del servei. La ràdio tenia un cost inicial de 30.000 euros, que contemplen l’equipament tècnic, de personal i de software, i que cobreixen els primers 8 mesos d’emissió.

PUBLICITAT