Aquesta setmana s’han presentat els pressupostos de la ciutat, envoltats de crítiques i defensors. Els pressupostos s’han endarrerit amb motiu de la situació política catalana, ja que haurien d’haver entrat al ple de gener. L’alcalde, Albert Batet, defensava el retard argumentat que Valls ha estat submergida en les conseqüències de la política generalista. A l’oposició això no li sembla un motiu justificat, com explica la socialista Rosa Maria Ibarra.

PUBLICITAT

Dels pressupostos destaca un augment en les partides a concepte de benestar social i treball, malgrat que el tros més gran del pastís se’l continua emportant territori i habitatge, amb quasi 10 milions i mig d’euros, un increment del 15,6% respecte a 2017. La segueix l’àrea de serveis interns i transparència amb més de vuit milions i mig, i l’àrea pública i de mobilitat amb més de tres milions. Pel que fa a la inversió en ocupació, el pressupost de Vallsgenera per aquest any serà de dos milions, 300 mil euros, un increment del 6,1% respecte a l’any passat. També destaca l’augment del 9,1% en Serveis a les Persones, que treballarà amb dos milions i mig d’euros. Aquestes xifres tampoc convencen a tothom. Escoltem a Esther Huguet de la CUP.

El projecte de rehabilitació de l’edifici Ca Xapes s’emporta més de 800.000 euros, i ha de permetre el retorn de la Llar del Jubilat a l’immoble. Fa vuit anys que es van traslladar a l’establiment de l’estació de busos, des que van ser informats que el Ca Xapes estava en un estat de perill d’enfonsament. Des de l’entitat transmeten l’esperança de poder tornar a l’edifici patrimonial i, que aquest, continuï sent la seu oficial de la Llar del Jubilat de Valls.

Aquesta setmana també teníem l’oportunitat de conèixer des de l’interior la nova empresa que obrirà portes a finals de març al polígon industrial. Es tracta de Prat International Brands, qui trasllada la seu a Valls. L’empresa es dedica a la venda de producte propi a través d’internet, i actualment encapçala les xifres de vendes d’Ebay a tota Espanya. La companyia s’ha instal·lat en una nau de 8.000 metres quadrats, ha dedicat més de tres milions d’euros a la instal·lació i començarà les seves operacions a la seu vallenca amb una plantilla de 70 treballadors.

La seu al Polígon de Valls s’inspira en les grans corporacions americanes, que canvien el model tradicional d’empresa. La nau comptarà amb taules de billar, guarderia, gimnàs, pistes de pàdel, zones de descans i un tobogan que permetrà baixar del primer pis a la planta baixa. Aquestes comoditats i atractius tenen un objectiu, atraure treballadors de qualitat i fidelitzar-los.

Hem conegut també la nova imatge del Mercat de Valls, que inicia una campanya comercial per promoure les compres, sobretot, entre els joves. Amb el lema de la nova campanya és “Vine al mercat, hi trobarà la ciutat autèntica” i una nova imatge i logotip, l’històric mercat de la fruita i la verdura de Valls es prepara per a un 2018 d’activitats de caràcter promocional.

El regidor de Comerç i Turisme, Òscar Peris, ha qualificat el Mercat de Valls com un dels entorns que s’ha de preservar. Diu que és important combinar-lo amb els comerços tradicionals de la zona per tal de potenciar la proximitat en els productes frescos. I considera que s’ha de rellançar la imatge del mercat fent una de nova però reservant la marca que perdura des de l’any 1210.

El nou logotip del mercat ha estat dissenyat per Joan M. Vinyas. El mateix dissenyador afirma que ha tingut en compte que aquest mercat és un dels més antics de Catalunya, i que, ha estat en funcionament ininterrompudament fins a l’actualitat.

I finalment, en cultura, destaca la celebració de la Xilofonada Poètica, presentada per l’Escola Municipal de Música Robert Gerhard. Els responsables afirmen que és un projecte que té darrere un procés d’aprenentatge i que es prepara en sis mesos aproximadament, per això no només es valora el resultat final, sinó que dóna importància al temps que ha transcorregut per preparar l’acte. A més, diu que no es tracta tan sols d’un projecte musical, sinó que és un treball transversal; poètic, musical i social.

PUBLICITAT