La setmana vallenca ha estat marcada per la presentació dels pressupostos municipals, que han arribat envoltats de polèmica pel retard en quasi dos mesos de la seva presentació. Finalment, es van aprovar en la sessió plenaria celebrada aquest dilluns amb els vots a favor de l’equip de Govern, 13 comptant CiU i ERC. L’oposició en bloc va votar en contra.

PUBLICITAT

Els pressupostos estan marcats per un augment en les inversions, especialment al barri antic, que concentra més de la meitat de les inversions entre el museu Casteller i Ca Xapes. Les partides socials, de benestar i ocupació també han augmentat, malgrat que no suficient, segons la majoria de partits a la oposició

Neu a les carreteres

La neu també ha protagonitzat la setmana. Les carreteres han estat les més afectades perquè amb la forta baixada de les temperatures d’aquests dies, la cota de neu ha baixat a 0 metres i s’han vist nevades a tota la comarca. Algunes de les carreteres d’entrada a la ciutat han quedat restringides, i s’ha recomanat a la població no agafar el cotxe si no era totalment imprescindible. De fet, algunes escoles i institut, malgrat que no han anul·lat les classes, han suspès el temari, ja que els alumnes que viuen als pobles dels afores, no han comptat amb la línia habitual de transport escolar. Tot i així, no s’han registrat accidents greus, i la normalitat s’ha restablert als pocs dies.

Fira Fora Estoc

Dilluns es va presentar la fira Fora Estoc, una oportunitat per que les botigues treguin al carrer els seus productes en campanya de rebaixes i per acabar de liquidar gènere de temporada. La fira es celebra aquest divendres i dissabte, amb la participació de més d’una quarentena de comerços, que ja preparen els aparadors per la campanya de primaver-estiu. En total, la fira ocupa una quinzena de carrers, gràcies a l’augment de comerços que s’hi han adherit.

Memòria del Pla d’Inclusió 

Aquesta setmana també s’han presentat les memòries de l’any 2017 pel que fa al Pla d’Inclusió o choesió social. Segons els responsables, el pla s’ha consolifat al llarg de l’any gràcies als diversos programes de treball. D’aquesta manera, s’han ampliat i diversificat l’oferta, amb noves propostes per reforçar la tasca que desenvolupa de prevenció de riscos socials, i el suport als col·lectius de població més vulnerables.

PLICS és un treball en Xarxa transversal que engloba diversos departaments, treballa amb diferents administracions i amb totes les entitats del tercer sector. És un programa que engloba un camp d’acció molt ampli i està format per una dotzena d’accions impulsades directament del Pla i que van destinades a tots aquells col·lectius més vulnerables, però també a tota la ciutat. Així ens ho explica Jordi Cartanyà.

El Dia de la Dona

Valls escalfa motors pel dia internacional de la dona, amb la presentació d’un programa d’activitats que s’allarga fins al dia de la Dona, el 8 de març. L’Institut Català de les DOnes ha iniciat la campanya “Veus que no veus”, que es centra en el paper de les dones als mitjans de comunicació, amb la voluntat de visibilitzar la seva tasca.

Les activitats ja es van iniciar el dijous amb la tercera edició del Cicle de Cinema de Gènere i la projecció de la pel·lícula “La Sal de la Tierra” que parla sobre la reivindicació salarial que van fer els homes en la revolució industrial. La següent projecció tracta de la doble discriminació de les dones amb discapacitat.

Valls per la Independència

Valls-Alt Camp per la Independència organitza, des de fa uns mesos, actes per reivindicar la llibertat dels presos polítics i denunciar a l’Estat Espanyol. Cada dissabte a les 12.00 h del migdia, a la placeta de Sant Roc, actuen diferents artistes; aquesta setmana actuarà la Coral Terpsícore. De les 11.00 h del matí fins a la 13.00 h del migdia, posen una paradeta on es pot adquirir llaços grocs, pancartes, peces grogues i marxandatge per recaptar fons per a la caixa de solidaritat, en el qual ja porten 8.000 €.

La Colla Vella a Agrigento

La Colla Vella dels Xiquets de Valls viatjarà a la ciutat d’Agrigent, Sicília, on actuarà a la 73a edició del festival “Manorlo in Fiore”, del 6 al 12 de març. La colla vallenca ha estat convidada pel Departament de Béns Culturals i Identitat de la regió per representar el món casteller, com patrimoni immaterial de la humanitat de la UNESCO, i la cultura catalana al festival per actuar al mig del monumental conjunt de temples grecs d’Agrigent, declarats també patrimoni de la humanitat l’any 1997.

Durant aquells dies actuaran a la ciutat d’Agrigento i a la Vall dels Temples. A més, organitzaran diferents tallers per donar a conèixer el fet casteller a la resta de participants de l’esdeveniment. La colla mobilitzarà un total de 240 castellers i castelleres, amb la seva canalla al complet.

PUBLICITAT